Atrapat en el temps (Groundhog Day)

La pel·lícula d’avui no és novetat però si que és actualitat. I és que avui, 2 de febrer és el dia de la marmota.

Eddie-s

Font: Flirck Autor: Eddie-s

La festa

Cada 2 de febrer, des del 1887, al poble de Punxsutawney (Pensilvania) s’intenta preveure la durada de l’hivern a través del comportament de la marmota Phil. El dia de la marmota senyala (aproximadament) la meitat del període entre el solstici d’hivern i l’equinocci de primavera. Malgrat que el Club de la marmota de Punxsutawney afirmi que el nivell d’encerts d’en Phil és del 100%, estudis de National Geographic demostren que la marmota només ha pronosticat el final de l’hivern correctament el 28% dels cops durant els darrers 60 anys.

La pel·lícula

IMBD

Font: IMBD

Groundhog Day és una comèdia romàntica protagonitzada per Bill Murray i Andy MacDowell.

Phil (Bill Murray), un home del temps d’una cadena de televisió, és enviat un any més a Punxstawnwey a cobrir la informació del dia de la marmota acompanyat de la seva nova redactora Rita (Andy Mac Dowell). En el viatge de retorn, Phil i el seu equip es veuen sorpresos per una tempesta de neu que els obliga a tornar a la petita ciutat. Al matí següent, quan el despertador sona s’escolta la mateixa música que el dia anterior, la cançó “I Got you Baby” de Sonny & Cher. I així dia rere dia. Durant aquest temps Phil es transforma d’un home frustrat i avorrit del seu treball a una persona solidaria que acaba encandilant a la seva companya Rita.

Atrapat en el temps va ser estrenada el 25 de juny de 1993 als Estats Units i fou emesa per primer cop a TV3 el 18 d’abril de 1996.

Localitzacions

La pel·lícula té la seva localització a Punxstawnwey, a l’estat de Pensilvania, que és on viu la marmota Phil

Malgrat tot Punxstawnwey no apareix al film ja que les escenes d’exteriors van ser rodades la primavera del 1992 a Woodstock, Illionois.

El següent mapa ens ensenya les localitzacions:

mapa1

Dels punts assenyalats al mapa destacariem:

1- Tip Top Cafè, bar on van a menjar els protagonistes

rbieber

Font: Flirck Autor: rbieber

2- Forat on Bill Murray posa el peu quan es troba al Ned Ryerson, venedor d’assegurances (també conegut com a Ted’s Corner)

Olivander

Font: Flirck Autor: Olivander

4- Hotel Pennsilvania, on s’allotja durant un temps i des del campanar del qual es suicida Phil. Actualment és l’Opera Hous de Woodstock.

Olivander

Font: Flirck Autor: Olivander

reallyboring

Font: Flirck Autor: reallyboring

5 i 6- Plaça principal de Woodstock on es fa la celebració del Dia de la Marmota i la guerra de neu entre en Phil i al Rita

mstephens7

Font: Flirck Autor: mstephens7

7- Bolera. Encara es conserva el cartell que es va posar per fer la pel·ícula.

10- Casa on viu Phil. En realitat és una residencia privada

mstephens7

Font: Flirck Autor: mstephens7

11- Alpine Theatre a la pel·ícula. Avui en dia és el teatre de Woodstock. A la imatge està situat a l’esquerra.

mstephens7

Font: Flirck Autor: mstephens7

12- Ned’s corner. Lloc on dia rere dia Phil troba a Ned Ryerson, venedor d’assegurances (també conegut com a Ted’s Corner)

13- Indret on Bill Murray té un accident de cotxe. Actualment al lloc hi ha una placa de record

mstephens7

Font: Flirck Autor: mstephens7

Trailer

Curiositats

Atrapat en el temps va tenir un remake italo-español l’any 2004 anomenat Un dia sin fin i protagonitzat per Antonio Albanesse i Goya Toledo. L’acció, en aquest cas, era protagonitzada per un periodista científic que feia un reportatge a les Illes Canaries.

~ per joocoo a 2 febrer 2009.

3 Respostes to “Atrapat en el temps (Groundhog Day)”

  1. […] Woodstock, el pueblo de "Atrapado en el Tiempo" o "Groundhg Day"cinemadeciutat.wordpress.com/2009/02/02/atrapat-en-el-temps-… por platared hace pocos segundos […]

  2. Feliç dia de la marmota!
    Quina entrada més currada, i la idea del blog és genial. “The groundhog day” és una de les meves pel·lícules preferides, i sens dubte la millor que he vist de Bill Murray (a Broken Flowers també està molt bé, però ja se’l nota més gran).

    Vagi bé!!

  3. jo em pregunto… quantes vegades ha estat emesa per tv3? És la pel·lícula més emesa des del 1996?

    Salut.

Deixa un comentari